Manastir Manasija - Resavska pećina – vodopad Buk-- 19.05.2018.

Uslovi prodaje

  • PONUDA OBUHVATA: 100 rsd. Vaučer kojim ostvarujete aranžman--Manastir Manasija - Resavska pećina–vodopad Buk od 12 EVRA (u dinarskoj protuvrednosti)- u organizaciji turističke agencije  GLOBUS TOURS  iz Novog Sada!
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu,
  • Jedna osoba može kupiti više vaučera,
  • Termin putovanja: 19.05.2018.
  • Polazak iz Novog  Sada i Beograda
  • Obavezna rezervacija mesta unapred na tel: 021/300 4118, 064 118 2266, 061 684 6718, ili na mail  nsglobustours@gmail.com
  • Nakon dobijanja vaučera iznos od 12 eura(u dinarskoj protuvrednosti) plaćate u agenciji lično ili putem uplate na žiro račun,
  •   U saradnji sa Poštama Srbije uveli smo još jedan način plaćanja (PostFin gde možete uplatiti VAUČERE svakim radnim danom kao i Subotom i Nedeljom (npr. pošte u Univerexportu do 20h ) i to BEZ PROVIZIJE-vaučer Vam stiže na mail nakon uplate automatski za 10 min.)!
  • Prilikom korišćenja vaučera obavezujete se na slaganje sa opštim uslovima agencije “Globus Tours”,
  • Vaučer važi do: 19.05.2018.

Srećan put!

100.00 din

Preuzeto : 13 kom

PONUDA JE ISTEKLA

100 rsd. Vaučer kojim ostvarujete aranžman--Manastir Manasija - Resavska pećina–vodopad Buk od 12 EVRA (u dinarskoj protuvrednosti)- u organizaciji turističke agencije  GLOBUS TOURS  iz Novog Sada!


Manastir Manasija-Resavska pecina-vodopad  Buk

Polazak iz Novog Sada i Beograda

 19.05.2018.

Program putovanja:

Polazak iz Novog Sada sa parking kod lokomotive u 06:30h,polazak iz Beograda u 07:30h sa parking Kombank arene –severna strana kod lopte

Putovanje do manastira Manasije, zadužbina Despota Lazarevića, jednog od najvećih i najumnijih vladara Srbije, sa ordenom Viteza prvog reda. Manastir je sagrađen početkom 15.veka, jedna trećina originalnih fresaka je sačuvana, na kojima je vidljiva čuvena vizantijsko plava boja. Uz monumentalni portret ktitora, najpoznatija freska je prikaz Svetih ratnika. Mešavina je moravske i raške škole. Manastirska crkva opasana je moćnim zidinama, sa 11 kula izuzetno očuvanih, među kojima je najznačajnija Despotova kula.Prvobitni naziv manastira je Resava. Manasija je bila kulturno središte despotovine sa čuvenom Resavskom prepisivačkom školom.

Nakon obilaska manastira, nastavak puta prema Resavskoj pećini, koja je prva u Srbiji uređena za turističke posete. Ubraja se u red najstarijih pećina (stara 80 miliona godina), a stariji nakit se procenjuje na oko 45 miliona godina. Otkrivena 1962. godine, duga je 4,5 km, detaljno je istraženo 2.830 m, a za posetioce je uređeno oko 800 m. Temperatura u Resavskoj pećini je konstantna tokom cele godine i iznosi +7°C.

Nastavak putovanja do vodopada Veliki buk.Izvor Veliko vrelo i vodopad Veliki buk nalaze se u podnožju planine Beljanice. Zaštićeni su Uredbom Vlade Republike Srbije 1995. godine, kao Spomenik prirode Lisine koji predstavlja osobenu znamenitost fonda geo nasleđa Srbije.
Veliko vrelo pripada malobrojnoj grupi snažnih nekaptiranih kraških izvora i ističe se kao izuzetan primer gravitacionih vrela, dok vodopad predstavlja jedinstvenu pojavu među akumulativnim bigrenim vodopadima Srbije.Nalazi na oko 400m nadmorske visine, visok preko 20 metara čija se voda uz veliku buku stropoštava u zeleno jezero -Zelenika. Nakon odmora polazak za Beograd i Novi Sad.Dolazak u večernjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 1450 din.(ili 12 evra)

 

 

 

 

Cena aranžmana obuhvata:


- Prevoz visokopodnim turističkim autobusima (tv, klima, dvd),
- Razgledanja i obilaske prema programu,
- Usluge pratioca grupe tokom putovanja,
- Troškove organizacije putovanja.

 

Cena aranžmana ne obuhvata:


- Individualne troškove putnika

- Rucak na vodopadima Lisine

- Ulaznice za Resavsku pecinu-300,00 rsd ( placaju se vodicu u autobusu)

 

 

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE ”GLOBUS TURS”,NOVI SAD,DUNAVSKA 13

021/3823107DOO GLOBUS TOURS NOVI SAD

Dunavska 13 , 21000 Novi SadDunavska 13, Novi Sad


Dodatne slike : DOO GLOBUS TOURS NOVI SAD

Komentari kupaca