MANASTIR RAKOVICA - AVALA – IKEA jednodnevni izlet 24.06.2018.

Uslovi prodaje

  • PONUDA OBUHVATA: 100 din. Vaučer kojim ostvarujete aranžman za Jednodnevni izlet u MANASTIR RAKOVICA  - AVALA – IKEA za 999 din. u organizaciji agencije "GLOBUS TOURS"  Dunavska 13, Novi Sad!
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu
  • Jedna osoba može kupiti više vaučera
  • Termin putovanja: 24.06.2018.
  • Polazak iz gradova: Novi Sad
  • Nakon dobijanja vaučera iznos od 999 din. plaćate u agenciji lično ili putem uplate na žiro račun,
  • Bukiranje mesta odmah po dobijanju vaučera,
  • Prilikom korišćenja vaučera obavezujete se na slaganje sa opštim uslovima agencije “Globus Tours”
  • U saradnji sa Poštama Srbije uveli smo još jedan način plaćanja(PostFin gde možete uplatiti VAUČERE svakim radnim danom kao i Subotom i Nedeljom (npr. pošte u Univerexportu do 20h) i to BEZ PROVIZIJE i bez popunjavanja uplatnice već samo na šalteru pošte predate PostFin broj-vaučer Vam stiže na mail nakon uplate automatski za 10 min.)!

Vaučer važi do: 24.06.2018.

Vaučer važi do popune kapaciteta

100.00 din

Preuzeto : 16 kom

PONUDA JE ISTEKLA

100 rsd. Vaučer kojim ostvarujete aranžman od 999 din. za jednodnevni izlet u MANASTIR RAKOVICA  - AVALA – IKEA

u organizaciji turističke agencije  GLOBUS TOURS Dunavska 13, Novi Sad!


MANASTIR RAKOVICA  - AVALA – IKEA

JEDNODNEVNI IZLET

24.06.2018.

 

Manastir Rakovica je manastir Srpske pravoslavne crkve, u okviru Beogradsko-karlovačke arhiepiskopije, smešten u beogradskom naselju Rakovica. Posvećen je arhanđelima Mihajlu i Gavrilu.  Tokom 16. veka manastir je premešten na svoje sadašnje mesto, sa lokacije iz okoline sela Rakovica, gde su pronađeni ostaci stare zgrade (tragovi zidova, stub časne trpeze...). U manastiru je sahranjen sin Miloša Obrenovića Todor, a kasnije i njegov sin, Mihailo Obrenović. Jedan od delova manastira se zove po Miloševoj supruzi Ljubici, „Ljubičin konak“. Osim još nekih članova porodice Obrenović, u manastiru je sahranjen i Vasa Čarapić, jedan od vođa Prvog srpskog ustanka. Bivši srpski patrijarh Dimitrije sahranjen je u ovom manastiru 1930. godine, a bivši srpski patrijarh Pavle takođe je sahranjen u ovom manastiru, po svojoj izričitoj želji.

Avala je niska planina, 16,6 km južno od Beograda. Visoka je 511 m (vrh Žrnov) i uzdiže se oko 200 m iznad okolnog talasastog terena. Mineral avalit dobio je ime po Avali na kojoj je pronađen. Krajem 2007. godine je Skupština grada Beograda proglasila Avalu zaštićenim prirodnim dobrom sa ukupnom površinom od 489 ha. 1936. godine je proglašena nacionalnim parkom. Prezidijum Narodne Skupštine 1946. godine donosi odluku da bude proglašena dobrom od opšteg značaja. Na zaštićenom području ima oko 600 biljnih vrsta. Ima lekovotih biljnih vrsta, a neke biljke predstavljaju prirodne retkosti, kao što su zanovet, zlatan i zelenika. Avala je dobro pošumljena samoniklim drvećem, a jednim delom je pod zasađenom borovom šumom.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod lokomotive u 07:00h. Dolazak u manastir Rakovicu. Razgledanje manastira u kom je sahranjen srpski patrijarh Pavle. Nakon razgledanja manastira odlazak na Avalu. Poseta avalskog tornja Vidikovac koji se nalazi na 122m. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti . Nakon posete Avale odlazak u IKEA-u. Slobodno vreme za soping. Polazak za Novi Sad u vecernjim casovima. 

 

CENA ARANZMANA:  999,00 rsd uz vaucer

 

 

 

 ARANZMAN OBUHVATA:

-Prevoz na navedenim relacijama

-Poseta  manastiru Rakovica, Avali i IKEA-i

-Agencijske usluge i  usluge vodica/pratioca

 

ARANZMAN NE OBUHVATA:

-Ulaznice za avalski toranj: 300,00 rsd

-Individualne troskove putnika

 

Kalkulacija je radjena na bazi 40 putnika

Uz ovaj program važe svi Opšti uslovi putovanja agencije „GLOBUS TURS PLUS”- Novi Sad

INFORMACIJE I REZERVACIJE "GLOBUS TURS PLUS" NOVI SAD, DUNAVSKA 13, TEL 021/3823107


DOO GLOBUS TOURS NOVI SAD

Dunavska 13 , 21000 Novi SadDunavska 13, Novi Sad


Dodatne slike : DOO GLOBUS TOURS NOVI SAD

Komentari kupaca