FRUŠKOGORSKI MANASTIRI-Jednodnevni izlet 17.02.2019.

Uslovi prodaje

  • PONUDA OBUHVATA : 100 rsd. Vaučer kojim ostvarujete aranžman od 1100 din. za jednodnevni izlet  - FRUŠKOGORSKI MANASTIRI u organizaciji turističke agencije "GLOBUS TOURS"  Dunavska 13, Novi Sad!
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu,
  • Jedna osoba može kupiti više vaučera,
  • Termini putovanja: 17.02.2019.
  • Polazak iz Novog  Sada
  • Nakon dobijanja vaučera iznos od 1100 rsd plaćate u agenciji lično ili putem uplate na žiro račun,
  • U saradnji sa Poštama Srbije uveli smo još jedan način plaćanja(PostFin gde možete uplatiti VAUČERE svakim radnim danom kao i Subotom i Nedeljom (npr. pošte u Univerexportu do 20h) i to BEZ PROVIZIJE i bez popunjavanja uplatnice već samo na šalteru pošte predate PostFin broj-vaučer Vam stiže na mail nakon uplate automatski za 10 min.)!
  • Prilikom korišćenja vaučera obavezujete se na slaganje sa opštim uslovima agencije “Globus Tours”,
  • Vaučer važi do: 17.02.2019.
100.00 din

Preuzeto : 2 kom

PONUDA JE ISTEKLA

100 rsd. Vaučer kojim ostvarujete mogućnost kupovine aranžmana za FRUŠKOGORSKI MANASTIRI

17.02.2019. u organizaciji turističke agencije  GLOBUS TOURS  iz Novog Sada!


FRUŠKOGORSKI MANASTIRI

17.02.2019.

jednodnevni izlet

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak u 09h sa parkinga kod lokomotive na železničkoj stanici. Putovanje preko Iriškog venca. Prva poseta je manastiru Hopovo koji potiče sa kraja 15. veka, a nova crkva je podignuta u 16. veku kada i predstavlja najznačajniji prosvetni centar. Kasnije će u njemu boraviti i Dositej Obradović. Osnivač ove drevne svetinje, kao i većine fruškogorskih bisera je sveti vladika Maksim (Đurađ Branković) i ovo je njegova prva zadužbina. Manastir je delo nepoznatog graditelja/arhitekte koji je uspeo da objedini tradicionalni moravski graditeljski stil i elemente evropske i islamske sakralne umetnosti. Najveće bogatstvo manastira su mošti svetog Teodora Tirona, koje se čuvaju u kivotu, u crkvi. Teodor Tiron je prvi svetac, zaštitnik grada Venecije.

Nastavak putovanja ka manastiru Grgeteg koji je osnovao Vug Branković, u narodu poznatiji kao Zmaj Ognjeni Vuk polovinom XV veka. Manastirska crkva je posvećena Svetom Nikoli. U ovom manastiru se čuva jedna od najvernijih kopija Majke Bozije Trojeručice sa Hilandara. Tokom svoje istorije manastir Grgeteg je vrlo često bio pribežište za kaluđere koji su pod naletom Turaka bežali iz Srbije i više puta je spaljivan, i kao feniks se ponovo dizao.

Poseta manastiru Krušedol, najznačajnijem od 17 fruškogorskih manastira. Manastir je osnovao Vladika Maksim (Đorđe Branković) sa svojom majkom despoticom Angelinom - poslednja despotska porodica srednjovekovne Srbije. Manastirska crkva je posvećena Blagovestima i bogato je oslikana – najstarije freske su sa polovine XVI veka i to su najznačajniji primerci baroknog slikarstva u Srbiji. U manastiru su sahranjeni svi članovi porodice Branković, Kralj Milan Obrenović, Knjeginja Ljubica, Arsenije III Čarnojević, Arsenije II Jovanović i Stevan Šupljikac.

Dolazak u Sremske Karlovce - centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX veka. Obilazak najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti Sremskih Karlovaca (Kapela mira, Saborna crkva, Karlovačka gimnazija, Bogoslovija, česma Četiri lava, Patrijaršijski dvor). Slobodno vreme za individualno istraživanje ovog gradića.

Fakultativna poseta vinariji Kiš iz 1830. godine u Sremskim Karlovcima gde ćete uz zanimljivu priču o vinima i vinskoj porizvodnji imati prilike da degustirate i kupite čuveni karlovački bermet i druga fruškogorska vina.

Tokom boravka u Karlovcima preporučujemo i degustaciju čuvenog švapskog kolača kuglof koji uz bermet slovi za najbolji suvenir iz ovog grada. Povratak u Novi Sad u kasnim popodnevnim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 1.100  rsd uz vaučer

 

CENA UKLJUČUJE:

- Prevoz modernim, turističkim mini busom sa audio video opremom i klimom

- Obilaske prema programu 

- Usluge licenciranog turističkog vodiča 

- Troškove organizacije 

 

CENA NE UKLJUČUJE:

- Degustaciju vina u vinariji Kiš (400 din)

- Ručak

- Ostale troškove koji nisu predviđeni programom

 

 

*Usled nedovoljnog broj prijavljenih, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana 5 dan pred put.

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika

Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.

 

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE ”GLOBUS TURS PLUS”, NOVI SAD, DUNAVSKA 13

021/3823107

____________________________________

 U saradnji sa Poštama Srbije uveli smo još jedan način plaćanja (PostFin gde možete uplatiti VAUČERE svakim radnim danom kao i Subotom i Nedeljom (npr. pošte u Univerexportu do 20h) i to BEZ PROVIZIJE i bez popunjavanja uplatnice već samo na šalteru pošte predate poziv na broj sa uplatnice (PostFin broj)-vaučer Vam stiže na mail nakon uplate automatski za 10 min.)!

____________________________________DOO GLOBUS TOURS NOVI SAD

Dunavska 13 , 21000 Novi SadDunavska 13, Novi Sad


Dodatne slike : DOO GLOBUS TOURS NOVI SAD

Komentari kupaca