UVAC - Jednodnevni izlet - Polasci iz Beograda i Novog Sada 29.06.2019.

Uslovi prodaje

 • PONUDA OBUHVATA: 200 din. Vaučer kojim ostvarujete aranžman turističke agencije “Globus Tours”Dunavska 13, Novi Sad za putovanje u UVAC! 
 • CENA ARANŽMANA: Polazak iz Beograda: 2.500,00 RSD
 • CENA ARANŽMANA: Polazak iz Novog Sada: 3.000,00 RSD
 • Jedan vaučer važi za jednu osobu
 • Jedna osoba može kupiti više vaučera
 • Termin putovanja: 29.06.2019.
 • Polazak iz Novog Sada, Beograda,
 • Nakon dobijanja vaučera iznos aranžmana plaćate u agenciji lično ili putem uplate na žiro račun,
 • Bukiranje mesta odmah po dobijanju vaučera,
 • Prilikom korišćenja vaučera obavezujete se na slaganje sa opštim uslovima agencije “Globus Tours”
 • U saradnji sa Poštama Srbije uveli smo još jedan način plaćanja(PostFin gde možete uplatiti VAUČERE svakim radnim danom kao i Subotom i Nedeljom (npr. pošte u Univerexportu do 20h) i to BEZ PROVIZIJE i bez popunjavanja uplatnice već samo na šalteru pošte predate PostFin broj-vaučer Vam stiže na mail nakon uplate automatski za 10 min.)!
200.00 din

Preuzeto : 6 kom

PONUDA JE ISTEKLA

200 din. Vaučer kojim ostvarujete aranžman turističke agencije “Globus Tours”Dunavska 13, Novi Sad za putovanje u UVAC!

Jednodnevni izlet

UVAC

Polasci iz Beograda i Novog Sada

29.06.2019.

Reka Uvac je najduža pritoka Lima. Izvire na nadmorskoj visini od 560 metara. Dužina reke Uvac iznosi oko 120 kilometara. Obzirom na to da je Uvac planinska reka, njen hidroenergetski potencijal je iskorišćen formiranjem tri brane, samim tim i tri veštačka jezera. To su Zlatarsko jezero ili Kokin Brod, Sjeničko ili Uvačko jezero i Radoinjsko jezero.

Beloglavi sup je simbol kanjona reke Uvac. Pre dvadeset godina ova retka vrsta je bila pred izumiranjem. Ovaj nebeski kralj koji ima raspon krila od 2,7 metara, od davnina krasi grb Srbije. Potpuno uživanje pogleda na meandre reke Uvac omogućava dolazak na vidikovac Molitva. 
Do skora je Uvac krio jednu veliku tajnu. Meštani ovog kraja su bili upoznati sa dve pećine, Ledničkom i Ušačkom.

Specijalni rezervat prirode “ Uvac” je prirodno dobro od izuzetnog značaja. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško-raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik. Zahvata površinu od 7453 hektara. Oko 2/3 rezervata se nalazi na teritoriji opštine Nova Varoš, dok se 1/3 trećina nalazi na teritoriji opštine Sjenica. Centralnu morfološku celinu rezervata predstavlja kanjonska dolina reke Uvac sa dolinama njenih pritoka. Posebna vrednost kanjonskih delova doline su uklješteni meandri. Rtovi mendra u okolini sela Lopiže imaju relativnu visinu od oko 100m.

Ledena pećina je veoma bogata pećinskim nakitom. Po obilju nakita ističu se prve tri dvorane Ledene pećine, deo Četvrte dvorane i Zapadna galerija. Najzastupljenija forma nakita su stubovi. Prostire se između kraja kaala sa stubovima, koji pripada Bezdani, i ulaza (u Ledenu pećinu) u kanjonu Uvca.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Novog Sada u 00:30h sa parkinga kod lokomotive, iz Beograda u 01:30h sa parking Kombank arene – severna strana kod lopte.Vožnja preko Gornjeg Milanovca, Čačka, Ivanjice uz kraću pauzu radi odmora i osveženja. Dolazak u Specijalni rezervat prirode “Uvac” u jutarnjim časovima. Odlazak na Uvačko (Sjeničko) jezero. Odlazak do kampa odakle krećemo vožnju čamcima i posetu Ledene pećine. Splavarenje Uvačkim jezerom u dužini od oko 12-13 km, posmatranje beloglavih supova i drugih ptica. Obilazak pećine u dužini od oko 700 metara. U povratku odlazak na vidikovac “Molitva” ili “Veliki vrh” odakle se pruža spektakularni pogled na kanjon Uvca. Po povratku slobodno vreme za odmor, šetnju, ručak u prirodi. Polazak u popodnevnim satima. Dolazak u Beograd i Novi Sad u vecernjim casovima.

 

 

CENA ARANŽMANA: Polazak iz Beograda: 2.500,00 RSD

                                               Polazak iz Novog Sada: 3.000,00 RSD

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

• prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji

• turistički pratilac puta za sve vreme izleta

• Obilaske prema programu

• Troškove organizacije putovanja

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

•Ulaznice za vožnju čamcima, ulaznicu za pećinu, odlazak na vidikovac 1.500,00 rsd po osobi - placaju se u agenciji prilikom prijave
• Individualne troškove

U slucaju promena cena ulaznica Nacionalnog parka Uvac, agencija zadrzava pravo korekcija cena za aranzman

 

Kalkulacija je rađena na bazi 40 putnika.

Uz ovaj program važe svi Opšti uslovi putovanja agencije „GLOBUS TURS PLUS”- Novi Sad

INFORMACIJE I REZERVACIJE "GLOBUS TURS PLUS" NOVI SAD, DUNAVSKA 13, TEL 021/382-31-07


DOO GLOBUS TOURS NOVI SAD

Dunavska 13 , 21000 Novi SadDunavska 13, Novi Sad


Dodatne slike : DOO GLOBUS TOURS NOVI SAD

Komentari kupaca