NNT--Ulaznica za predstavu ---Sava Savanović - vampirska simfonija---NEDELJA 05.10. u 20h-Večernja scena

Uslovi prodaje

  • PONUDA OBUHVATA : 250 din umesto redovne cene od 500 din za ulaznicu za predstavu ---Sava Savanović - vampirska simfonija--- Predstava će se odigrati u NEDELJU  05.10.2014. u 20h  u pozorišnoj sali Gimnazije "Laza Kostić"u organizaciji Novosadskog Novog Teatra, Ćirila i Metodija, Novi Sad---Večernja scena---
  • Broj vaučera ograničen.
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu i za jednu ulaznicu za predstavu "Sava Savanović - vampirska simfonija"
  • Potrebno je doći na dan predstave (20 min pred početak) sa vaučerom i zameniti ga za kartu
  • Rok iskoristivosti vaučera je do 05.10.2014.
  • Nakon isteka roka iskoristivosti vaučere nije moguće iskoristiti.

Vaučer važi do: 05.10.2014.

250 din
Redovna cena : 500 din

Ušteda : 250 din

Popust : 50 %

Preuzeto : 10 kom

250 din umesto redovne cene od 500 din za ulaznicu za predstavu ---Sava Savanović - vampirska simfonija--- Predstava će se odigrati u NEDELJU  05.10.2014. u 20h  u pozorišnoj sali Gimnazije "Laza Kostić"(koja poseduje 200 sedećih mesta) u organizaciji Novosadskog Novog Teatra, Ćirila i Metodija, Novi Sad---Večernja scena---

 

Kao i svake godine, septembar je period kada se vraćamo u pozorišta .Ove sezone Počinjemo sa hit predstavom I  odličnom glumačkom ekipom koja će Vam omogućiti da uživate u satiričnom pogledu na razliku između ruralne Srbije 19. veka i urbanog "belog sveta", a mi smo cenu ulaznice snizili na 250 din!

 

 Текст: Даница Николић-Николић

 

САВА САВАНОВИЋ Вампирска симфонија

Режија и адаптација: Никола Завишић (праизведба)

Драматург: Бојана Марић

Костимограф: Суна Кажић

Музика: Сања Лончар

 

Улоге:

САВА – Марко Гверо

ЈАНИЋИЈЕ ЗВАНИ ХАНС – Славољуб Матић

РОКСАНДА – Гордана Раушки

БОРА ГРБАВИ – Јелена Шнеблић

ПЕТАР БЛАГОЈЕВИЋ, ВОАЈЕР – Бранислав Чубрило

РУЖА ВЛАЈНА, БЛУДНИЦА – Марина Воденичар

СВЕТОЗАР, БЛУДНИК –Миљан Давидовић       

ПОЛЕКСИЈА ФОН ЕСТЕРХАЗИ -  Никола Јоксимовић

РУЗМИЛА – Марија Остојић

АУТРИЈСКИ ДОКТОР – Јожеф Поцик

Директор –Бране Маријановић; шеф технике – Јожеф Поцик; мајстор светла – Владимир Црномарковић; мајстор тона – Владимир Карановић; суфлер, инспицијент – Дубравка Кнежевић; гардероберка – Сенка Удицки; шминкерка, маскерка – Александра Калочањ-Мохачи; техника – Милан Талијанов, Ђорђе Марјановић; сарадник на изради костима – Андраш Фаркаш; сарадник на изради сценографије – Јован Исаков.

Организаторка – Снежана Попесков

Сава Савановић – вампирска симфонија, сатирични је поглед на разлику која зјапи између руралне Србије XIX века и урбаног „белог света“ који (у то време) представља Беч са својим културним и цивилизацијским вредностима. Кроз причу о промени неваспитаног и несофистицираног али романтичног сељака Саве Савановића пратимо причу о развоју нашег менталитета са свим његовим светлим и мрачним странама. Сава, који због сопственог проклетства (п)остаје вечно жив, пошо га уједе први прави српски вампир Петар Благојевић (иначе отац Руже Влајне Благојевић, повампирен поодавно), мења се и физички и ментално. Мења се из живог сељака у немртвог вампирског кицоша и жеМскароша. Из руралног преваранта у урбаног филозофа маниристу. Из необавештеног и незаинтересованог никоговића у „човека свог времена“ у далеком Бечу. Сава Савановић, дакле, доживљава неку врсту духовне ренесансе и среће се са XXI веком у великој мери уморан, разочаран и свестан себе и народ коме припада толико да више не може да буде оптимистичан. У овој сулудој и болној сатири преко Саве постављамо питања колико смо цивилизацијски као нација уопште напредовали током историје. Шта смо из ње научили? Одговор смо знали и пре гледања Саве: НИШТА. Али можда ће гледање Саве Савановића да нам макар мало олакша тешко бреме муке које хтели ми то или не свакако вучемо за собом бивајући то што јесмо – припадници Српског народно.  

                                                                                                                                                                Никола Завишић

„ВАМПИР“ је једина српска реч која је ушла у све речнике света. Мислите о томе.

                                                                                                                                                Даница Николић-Николић


Novosadski Novi Teatar

Ćirila i Metodija, 21000 Novi SadПрикажи Novosadski Novi Teatar на већој мапи


Ćirila i Metodija, Novi Sad

Komentari kupaca

FB KOMENTARI